Search
Close this search box.

Bijzondere zorg
voor welzijn

Bewogen Bewegen

Kinderen met hersenstoornissen tonen dit ook vaak in hun motoriek. Al zeer vroeg worden ze ook langs deze weg gestimuleerd en ondersteund. Vaak hun leven lang.
‘Sporten en ‘bewegen’ zijn bij Leieborg geen onbekende woorden. En we doen het gewoon! Kun je raden dat dit tof en leuk is?

Boek met uitgewerkte activiteiten

Bewogen Bewegen‘ is het resultaat van jarenlang verzamelen, aanpassen en bundelen van bewegingsactiviteiten door de dienst sport en beweging.
Het eerste deel van het boek is vooral praktisch opgevat met volledig uitgewerkte activiteiten waarmee we hopen iedereen tot bewegen met meervoudige gehandicapte personen aan te zetten.

In een tweede deel beschrijven we beknopt met welke problemen de deelnemers persoonlijk geconfronteerd worden zodat niet alleen “meer bewegen” maar ook verantwoord bewegen plaatsvindt.

In een laatste deel geven we onontbeerlijk veiligheidstips voor zowel de begeleiders als deelnemers.

We geven je onze inzichten mee die gebaseerd zijn op de verdienste van meer dan de sportmedewerkers alleen. Door dit interdisciplinair samenwerken krijgen we een rijker palet aan kennis. Het samenbrengen van diverse invalshoeken is nu net het unieke aan dit boek. Samen zijn we tot een eigen ‘best practice’ gekomen en we nodigen je uit om hiermee kennis te maken. We geven als het ware inspiratie en hopen stilletjes dat het hier niet bij blijft.

Voor meerdere doelgroepen

In eerste instantie maakten we dit praktijkboek voor de begeleiders van bewegingsactiviteiten bij diep en ernstig meervoudig gehandicapten. Het biedt ook inspiratie voor het opstellen van activiteitenprogramma’s in rust- en verzorgingstehuizen (RVT’s), jeugdbewegingen, de fysische gezondheidszorg en psychiatrie.

Vorming

De dienst Sport & Beweging stelt graag het boek voor aan de hand van praktijkgerichte vormingssessies. Wil je zelf een vorming organiseren rond dit boek? Aarzel dan niet ons te contacteren: info@leieborg.be

Video afspelen

Het boek bestellen

Een boek kost €30. Je bestelt het boek door het bestelformulier* in te vullen.

*De persoonsgegevens die je invult op dit formulier worden enkel gebruikt voor de verzending en opvolging van betaling van het boek Bewogen Bewegen. We delen deze gegevens niet met anderen en we bewaren ze niet langer dan noodzakelijk voor deze verwerking.