Search
Close this search box.

De Link

Mobiele of ambulante begeleiding. Met dit aanbod willen we zorgvragers en hun netwerk ondersteunen in de zorg die zij voor hun kind/familielid opnemen.  Dit kan los van of aanvullend op de dag- en woonondersteuning binnen en buiten Leieborg.

Mobiele begeleiding en gezinsondersteuning voor kinderen

Met de mobiele begeleiding van De Link willen wij kinderen met een specifieke ondersteuningsbehoefte en hun netwerk (gezin/familie) ondersteunen in de zorg die zij voor hun kind of familielid opnemen. Het kan gaan om begeleiding aan huis maar evengoed om begeleiding op school of in de vrije tijd.

Mobiele begeleiding voor jongeren en volwassenen

Ben je een jongere of volwassene met een specifieke ondersteuningsbehoefte? Heb je ondersteuning nodig in het organiseren van het dagelijks leven? Wens je iemand die samen met jou zoekt naar oplossingen of zoek je een luisterend oor? De Link ondersteunt jongeren en volwassen met hun gezin in hun leef- leer- werkomgeving.

Studiowonen

Het uiteindelijke doel is dat je een eigen bestaan kan uitbouwen in je eigen leefomgeving. Dit kan in combinatie met ondersteuning van reguliere diensten zoals thuiszorg, poetsdienst, …

De begeleiding komt volgens jouw vraag en behoefte meerdere keren per week aan huis. Je kiest zelf de domeinen waarin je ondersteuning wenst.

Studiotraining

We vormen een brug tussen het gezin, (de leefgroep als die er is) en begeleid zelfstandig wonen. We starten met een voortraject. Je krijgt 2 individuele begeleiders toegewezen. Je stemt met je begeleiders onderling af waarbij je ondersteuning kan krijgen.

Na dit voortraject verblijf je een korte periode zelfstandig in een studio, aangrenzend aan het gebouw waar begeleiding aanwezig is. 

Globale Individuele Ondersteuning (GIO)

Heeft je kind het lastig op school? Vermoed je dat je kind zich trager ontwikkelt dan andere kinderen? Dan kan je een beroep doen op globale individuele ondersteuning (GIO) bij de overgang en start naar de kinderopvang, de kleuterklas of de lagere school.

De Link ondersteunt hiermee inclusieve kinderopvang en inclusief onderwijs.

GIO biedt laagdrempelige en kortdurende hulp aan (max. 30u) in de kinderopvang of school van je kind, zodat kinderen met en zonder specifieke zorgbehoeften samen kunnen spelen, leren, …

Mobiele begeleiding aanvragen

Wil je iets vragen over of heb je interesse in mobiele begeleiding? Contacteer dan ondersteuningscoördinator Sybil Bothuyne via e-mail of telefonisch via 09 387 77 11.

Of dien een aanvraag in via onderstaand formulier.
Let wel: aanvragen via de website zijn maar definitief na schriftelijke bevestiging vanuit Leieborg.

Aanvraagformulier mobiele begeleiding

Vul onderstaand formulier volledig in. Aanvragen via de website zijn maar definitief na schriftelijke bevestiging vanuit Leieborg.

Heb je vragen? Contacteer dan het sociaal administratief loket.